Durf jij het aan? | Leestijd 5 minuten

Gepubliceerd op 1 mei 2024 om 20:05

Onlangs was ik op het Let's Play Event van mijn opleider Ilona Visker. Ze stuurde het volgende in de uitnodigingsmail en die is zo ontzettend raak!

“Stel je voor dat je een ruimte binnenloopt. Er staat een lekker muziekje op, je wordt welkom geheten, pakt een drankje en ziet in de ruimte een schommel staan.. eigenlijk zou je wel op die schommel willen gaan zitten, maar iets in jouw zegt “doe normaal, blijf maar gewoon bij de anderen staan. Wat moeten ze wel niet denken..”
Weet je wat ik denk dat ze denken? Dat had ik ook wel willen doen, maar ik durfde niet! Dus, volgende week zaterdag nodig ik je uit om het lekker wél te doen.” @Ilonavisker

Zo herkenbaar..

En ja.. ik durfde eigenlijk ook niet... 
Zoals je op de foto ziet heb ik het uiteindelijk aangedurfd! En wat was het leuk! Ja, het was ook spannend, maar het was ook plezier hebben, luisteren naar het 'kind' in je.
Als je dat doet dan leef je met nog meer plezier omdat je dicht bij jezelf blijft. 
Iets willen doen wat in je opkomt of iets doen wat al zo lang een wens of droom is… Maar je doet het eigenlijk niet omdat je bang bent wat anderen ervan vinden of denken.. Wie herkent dat niet?

 

Persoonlijke noot

Afgelopen jaren waren er ook heel veel momenten dat ik hier tegen aan liep en steeds meer durf ik me er aan over te geven, en ik kan je meegeven dat dit zoveel positieve energie geeft!
Zoveel meer voldoening in je leven. Uiteraard ook met de gezonde spanning, maar het is een proces van loslaten wat anderen van je vinden en denken. Je leert er mee omgaan en je probeert er steeds meer ‘schijt’ aan te hebben. Elke keer als ik me onzeker voel, dan probeer ik er op deze manier boven te staan en dan te bedenken dat er maar Eén persoon is waarbij het  toe doet wat die van mij vindt. En wat ik dan ook verkeerd doe, welke struggels ik ook heb, Zijn liefde voor mij die blijft bestaan. Wat een troost en bemoediging.

Durf jij..... hulp te vragen?

Hoeveel mensen durven niet om hulp te vragen uit schaamte wat anderen er van vinden of denken?? Er wordt sceptisch over gedaan en mensen snappen het niet waarom je het zelf niet kan of waarom je een ander in huis haalt daarvoor. 

Maar.. de mensen die om hulp vragen getuigen dus juist van LEF en DURF! Ze staan open voor persoonlijke ontwikkeling, ze willen iets aanpassen in hun leefomgeving of leefstijl, ze willen groeien, ze willen verder, ze weigeren op te geven.

En waarom zelf uitvogelen als er hier mensen zijn die dit dagelijks in de praktijk brengen??? 

Dus…

Durf jij het aan om op die schommel plaats te nemen?
Durf jij het aan om iets te doen wat je heel erg leuk vind, maar anderen juist niet?
Durf jij het aan om hulp te vragen in huis omdat je verlangt naar meer rust en structuur?
Durf jij het aan om....... (vul maar in)

Als dat je nu meer plezier en meer energie oplevert, meer rust, meer tijd, meer voldoening, meer grip?
Dan ben je toch super slim als je hiervoor gaat?

Ga zitten op die schommel en vlieg!


Ervaar de vrijheid die het oplevert!

@erikastolkprofessionalorganizer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.