Schaamte...

Gepubliceerd op 27 december 2022 om 21:23

Ken je dat? Dat sommige mensen eerst gaan schoonmaken voordat de schoonmaakster komt?
Of..
Dat veel mensen eerst zelf de rommel een beetje opruimen voordat ze een professional organizer inhuren?

Klinkt raar hè, maar het is een veel voorkomend natuurlijke reactie. We willen het allemaal zélf kunnen en zélf doen. We willen alles graag zó goed voor elkaar hebben.
We geven liever niet toe dat we iets niet op orde hebben op het gebied van huishouden, opruimen of op financieel gebied.  

Schaamte, wegkruipen

Falen
Het voelt vaak als zwakte of falen. Zo heb ik dat vroeger ook ervaren, ik wilde mij toen ook ‘groot’ houden. Nu weet ik wel beter.. wijsheid komt met de jaren.
Maar om hulp vragen is geen falen of zwakheid van jezelf. Om hulp vragen getuigt juist van kracht!
Je wilt er iets aan doen, je hebt de motivatie, je zet je schaamte opzij en je gaat eraan werken!
Het gevolg is dat je je gaat ontwikkelen en groeien. Je leert jezelf ook beter kennen en je eigen grenzen

Alles kun je leren
Zoals ik eerder al zei, kunnen er bepaalde gebieden in je leven chaos zijn geworden door omstandigheden. Bijvoorbeeld grote veranderingen in je leven, ziekte, sterfgeval, scheiding, geboorte of ‘gewoon’ een drukke periode in je leven kunnen al voldoende zijn om chaos te creëren. Je hebt niet altijd alles in de hand. Maar naast omstandigheden kan het opruimen ook gewoon niet in je zitten, Wat overigens heel normaal is, want bij de meeste mensen is het opruimen en organiseren aangeleerd gedrag en geen aangeboren gedrag. Is dat even een opluchting!
Opruimen en organiseren kun je gewoon leren. Wel is het zo dat de één van nature chaotischer is dan de anderen. Heb je het eerder nooit geleerd, dan heb je misschien iemand nodig die je op het goede spoor zet, bijvoorbeeld een professional organizer.

Heel veel rommel op een hoop in huis

Durf om hulp te vragen
Professional Organizers schrikken niet zo snel ergens van en ze hebben vaak al heel veel gezien.
We begrijpen heel goed dat rommel kan zorgen, dat je met je handen in het haar zit van wanhoop. Dat je niet meer weet waar je moet beginnen en waar je alles moet laten.
Of het nu een kast, een kamer of een heel huis is dat je opgeruimd wilt hebben, vraag om hulp als je die nodig hebt. Want als jij die stap hebt genomen, dan zul je merken dat er een last van je schouders valt, je voelt ruimte en rust in je hoofd. Onbewust geeft rommel heel veel negatieve prikkels.
Bovendien helpen wij om het zo te organiseren dat je het voortaan heel gemakkelijk zelf op orde kunt houden en we geven ook tips hoe je dat doet.

Dus wat heb je te verliezen?
Vul niet voor de ander in wat ze van jou zouden vinden of denken. Want dat is zo vaak de angst bij heel veel vrouwen, niet doen dus!! Laat schaamte je leven niet beheersen, maar doorbreek het en vraag hulp!

Want JIJ komt er dan sterker uit en JIJ zit niet meer aan te modderen en met je handen in het haar van wanhoop. Nee, JIJ hebt straks meer kennis en meer levenservaring op gedaan, JIJ kent straks jouw grens en jezelf weer een stukje beter, JIJ hebt straks weer voldoening en vreugde in je leven.

Wat let jou om hulp te vragen?
Respect voor hen die om hulp vragen!


Durf jij hulp te vragen voor chaos op welk gebied dan ook in je huis?

 

Nog even snel schoonmaken voordat de schoonmaakster komt

Je bent niet de enige
Ik zal je uit je droom helpen, je kunt niet overal goed in zijn! Perfectionisme is één van de vele valkuilen waardoor je dingen niet meer overziet omdat je teveel hooi op je vork neemt.
Maar ook schaamte is echt niet nodig als iets jou niet lukt: bij elk persoon of in elk huis gaat wel iets schuil, je staat niet alleen hierin! Je hoeft niet alles te kunnen.
Soms is het ook een samenloop van omstandigheden in het leven wat er voor zorgt dat er bepaalde gebieden chaos zijn geworden in je leven. Durf hulp te vragen.

“Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft, het betekent dat je weigert op te geven!”

Je bent niet de enige, veel mensen hebben er last van
Je best doen, maar telkens falen. vraag om hulp!

Schaamte voor teveel spullen in je huis
Het kan zijn dat je gewoon teveel spullen in huis hebt gehaald, of dat je om wat voor reden dan ook geen tijd hebt gehad om op te ruimen en de boel hebt laten versloffen. Dan kom je op zo’n punt dat je het niet meer ziet zitten om het op te ruimen. Je ziet door de bomen het bos niet meer en het is gewoon té veel. Je hebt het overzicht niet meer en daarom kan iemand inhuren je helpen om weer overzicht te krijgen. Schaam je niet voor de situatie waar je in zit!
Zoals ik eerder zei, zie het hulp vragen als een positieve ontwikkeling, een groeimoment! In oplossingen denken en door kunnen gaan met je leven.

Be Strong, wordt sterk in jezelf doordat je schaamte niet meer je leven laat beheersen
Vraag om hulp
Plantjes die groeien, hulp vragen maakt dat je gaat groeien in je ontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.