verhuisdozen, stressvrij verhuizen met Erika Stolk Professional Organizer

Ontspullen & opruimen

Meer ruimte en rust in je huis én hoofd!
Je zult vrijheid en meer energie ervaren.

Het lijkt wel of er een bom is ontploft in je huis, er ligt overal wat. Diverse rommelplekken trekken steeds meer spullen aan; zoals je eettafel of het aanrecht. Je ruimt niet met plezier op, want je weet dat als je een kast opentrekt het er eigenlijk niet meer in kan.
Je wordt op dat moment telkens geconfronteerd  met de hoeveelheid spullen die je hebt liggen in je kasten. Je bent continue van alles kwijt en je koopt het maar opnieuw omdat je het gewoonweg niet kunt vinden. 
Je bent tijd kwijt aan het zoeken en voor je gevoel blijf je bezig met opruimen. Als je niet weet wat je met iets moet, dan leg je het maar ergens neer. En dan hebben we het nog niet over de zolder gehad...
Stapels hoog met dozen en tassen gevuld met spullen. Je komt er toch bijna nooit, maar onbewust vreet het energie weg en geeft het onrust. Je zou de zolder wel graag voor een ander doel willen gebruiken, een slaapruimte of werk/hobbyruimte, maar je ziet door de bomen het bos niet meer om het op te ruimen, de moed zakt in je schoenen als je naar de zolder gaat. 
Je denkt; wat zou het fijn zijn als er iemand was die mij kon helpen?
En ja, die is er! Je bent hier aan het juiste adres.
Wij kunnen samen aan de slag gaan om meer ruimte en rust in je hoofd én huis te creëren!

We hebben het net gehad over de hoeveelheid spullen in je huis wat je dwars zit, maar mijn hulp kun je ook inschakelen als je kleiner moet gaan wonen en je van veel spullen moet ontdoen wat niet meer in je nieuwe woning past. Maar er kunnen meer redenen zijn, zoals:

De Zweedse kunst van opruimen; döstädning
De Zweedse kunst van opruimen; döstädning, een gebruik om tegen het einde van je leven je materiële bezittingen te gaan ordenen. Er wordt door de nabestaanden vaak maanden over gedaan om het ouderlijk huis op te ruimen. Ze hebben al genoeg aan hun hoofd op dat moment en dat wordt zwaar onderschat. Het is een enorm karwei, waar ook vele emoties bij los kunnen komen of zelfs tot onmin tussen gezinsleden. Met döstädning voorkom je dat je je nabestaanden opzadelt met jouw zooi/spullen. Je kunt spullen verdelen en toewijzen aan je dierbaren. Spullen die geen emotionele waarde hebben kun je je al vroegtijdig van ontdoen. Je ordent waardevolle herinneringen en het mooie hiervan is; dat je persoonlijk je levensloop via die spullen nog een keer beleeft..


Opruimen na het overlijden
Een woning leegruimen nadat dierbaren zijn overleden is een flinke klus; fysiek én emotioneel. Voor de één moet het snel en de ander heeft daar meer tijd voor nodig om afscheid te nemen van dierbare spullen en herinneringen van de overleden persoon. Hierbij kan hulp heel handig zijn, want niet alle spullen kun je meenemen en soms moeten de keuzes snel gemaakt worden omdat de woning ontruimd moet worden. 

Zo zijn er verschillende redenen waarom jij zou 'moeten' gaan ontspullen en opruimen."
Met wat voor reden jij dan ook wilt ontspullen of opruimen, ik kan je daarbij helpen. 
Ik stel vragen, waardoor jij keuzes kunt maken in je spullen.
Ik bewaar het overzicht, waar jij moeite mee hebt. 


Tarieven

  • Voor elk budget een oplossing!
  • Mijn uurtarief is € 55,- (vrijgesteld van BTW)
    • exclusief reiskosten buiten een straal van 10 km: €0,35 per km (uitgangspunt ANWB routeplanner)
    • exclusief parkeerkosten
  • Klik hier voor mijn werkvoorwaarden
  • Ik ben zorgaanbieder voor PGB!
  • WMO-ondersteuner Gemeente Zwartewaterland