Een vreemde in je huis halen?

Gepubliceerd op 21 februari 2023 om 13:37

In vorige blogs kwamen de aspecten kosten en schaamte aan het licht, maar er is nog een aspect dat mensen tegenhoudt om een professional organizer in te huren: een vreemde in je huis! Iemand die heel  jouw verzameling spullen ziet en er ook nog eens met jou samen door heen gaat. Dit kan best spannend zijn!
Maar laat je hierdoor niet tegenhouden. We zien veel en zijn dit gewend en kijken nergens meer van op. We gaan respectvol om met alles wat wij zien en zullen niet oordelen. Er wordt niet met anderen over gepraat, je houdt je privacy.

Samen kleding uitzoeken; een opruimcoach kan je hier bij helpen om keuzes te maken (Professional Organizer Erika Stolk)
Een voor -en na foto van een opruimklus in een garage (professional organizer Erika Stolk)

Voor en na foto’s?

Soms zie je wel eens voor -en na foto’s langs komen; dit is altijd na goedkeuring van de desbetreffende persoon. Een naam en toenaam worden hier ook nooit bij gezet, alleen met toestemming onder een bericht als review. Gebruik van voor -en na foto’s is is erg geliefd op Social media en helpen om ons vak onder aandacht te brengen.
Hoe mooi is het als je kunt laten zien hoe het is geworden bij jou. Je schaamte is voorbij als wij langs zijn geweest en daarom staan veel mensen toch toe dat er voor en na foto’s gepubliceerd mogen worden, want ze zijn blij met het resultaat!

Is er een ‘klik’?

Ik start altijd eerst met een kennismakingsgesprek (intake) bij jou thuis. In dit gesprek kijk ik naar wat jou wensen en behoeften zijn en wat er gedaan moet worden. Maar dit gesprek hebben wij ook om te kijken of er een ‘klik’ is van beide kanten. Je moet je op je gemak voelen bij mij en ik bij jou. Is dit niet het geval dan kunnen we er voor kiezen om het daarbij te laten; of we kijken het één sessie aan. Waarom? Omdat je in één gesprek het soms niet altijd duidelijk hebt en soms moet je elkaar in de praktijk even aanvoelen en werken met elkaar; je kent elkaar tenslotte nog maar één uur! Is de ‘klik’ er nog steeds niet na één sessie, dan kunnen we er alsnog voor kiezen om het hierbij te laten.
Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

Connectie of klik tussen twee mensen om verder te kunnen en willen gaan met opruimsessies
Viritueel organizer of assistent; thuis werken en op afstand jou helpen

Liever geen vreemde in je huis?

Wil je het liever zelf je spullen uitzoeken, zonder organizer? Dan kan ik je helpen op afstand; je laat alleen zien aan mij via beeld wat je aan mij wilt laten zien. Aan de hand daarvan help ik je op weg met een plan van aanpak. We hebben bel- en/of mailcontact en tussendoor kun je altijd met vragen bij mij terecht.
Ook kan ik meedenken en je op weg helpen met een goed systeem in je kasten en/of ruimten.

Gooi ik spullen weg?

Nee, daar hoef je niet bang voor te zijn! Heb je heel veel spullen? Dan zal ik zeker aanraden om spullen weg te doen. Maar jij houdt zelf de regie en jij bepaalt wat er blijft en wat niet. Ik help je wel met keuzes maken door vragen te stellen over de spullen, zodat jij wel spullen weg kúnt doen, maar dan wel met een overwogen beslissing van jouw kant. Dus voor de  duidelijkheid: er wordt NIETS weggegooid wat je zelf niet wilt.

 

Spullen die weg kunnen? Er wordt niets weggegooid wat je zelf niet wilt! Erika Stolk Professional Organizer / Christelijke Opruimcoach

Lees de vorige blogs van aspecten die je tegen kunnen houden om een professional organizer in te huren.

@erikastolkprofessionalorganizer

Durf jij je schroom aan de kant te zetten en te werken aan je gezondheid in huis?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.